Yhteisöllisen asumisen parhaat puolet toteutuvat Turun Jyrkkälässä

Jouluvalot tuikkivat iltahämärässä, kun KOy Jyrkkälänpolun asukkaat kerääntyvät asuinalueella torstaina 28.11. järjestetyille Pikkujoulurasteille. Tunnelma on iloinen, kaikenikäisiä asukkaita on runsaasti liikkeellä ja naapurit rupattelevat toisilleen hyväntuulisina.  

– Meillä on täällä tosi tiivis yhteisö, iloitsee hieman yli vuoden Jyrkkälässä asunut Virpi Lehtonen. Lehtonen kertoo, että Jyrkkälässä kaikki tervehtivät toisiaan ja asukastuvassa kävijät otetaan aina avosylin vastaan. Samassa rapussa asuvien naapureiden kesken jutellaan yhteisessä WhatsApp-ryhmässä.

– En olisi ikinä uskonut, että viihtyisin kerrostalossa näin hyvin. Kun muutimme tänne ja en vielä tuntenut aluetta, kutsuin aluetta ”Järkkyläksi”, Lehtonen naureskelee. – Nyt taas en ikinä muuttaisi täältä pois, jos ei olisi jostain syystä ihan pakko.

Selma, Rama, Maisa ja Seppo viihtyvät hyvin Jyrkkälässä.

Piha täynnä leikkikavereita

Jyrkkälässä riittää kaikenikäisille asukkaille monipuolisesti tekemistä ja palveluita, kuten senioritoimintaa ja erilaisia kerhoja. Päiväkoti, koulu, kirjasto, ruokakauppa ja muut palvelut ovat ihan lähellä. Luonnonläheinen asuinympäristö lenkkipolkuineen houkuttelee ulkoilemaan ympäri vuoden ja pihojen leikkipaikoilta löytyy lapsille aina leikkikavereita.

– Parasta täällä asumisessa on, että lapsilla on paljon kavereita ja pihoilla tilaa leikkiä, sanovat seitsemän vuotta Jyrkkälässä asuneet Maisa Kuikka-Ucar ja Rama Ucar. Perheen 5- ja 7-vuotiaat lapset, Selma ja Seppo, viihtyvät hyvin naapuruston lasten seurassa. Myös asuinalueen hyvä sijainti, asukkaiden yhteiset tapahtumat ja lyhyet koulu- ja päiväkotimatkat saavat heiltä kiitosta.

Elena Lund osallistuu Pikkujoulurasteille 2- ja 3-vuotiaiden lastensa Jaakon ja Jutan kanssa. Hänen mielestään yhteisöllisyys ja mukavat tapahtumat tekevät Jyrkkälästä viihtyisän paikan asua.

– Kun menemme ulos, pihalla on aina muitakin lapsia ja paljon tuttuja kasvoja, Lund kertoo. – Naapureiden kanssa on mukava jutella ja asukastoimikunnan jäseniinkin saa helposti yhteyden.

Jaakko, Jutta ja Elena löytävät leikkipaikoilta aina mukavaa seuraa. 

Vaivatonta ja viihtyisää asumista

Jo 17 vuotta Jyrkkälässä asunut Jukka Johansson viihtyy alueella siistin ympäristön ja asukkaiden hyvän yhteishengen ansiosta.

– Täällä on erittäin mukavaa porukkaa, hän toteaa. – Asukastoimikunnan jäsenenä pääsee hyvin tutustumaan naapureihin.

KOy Jyrkkälänpolun toimitusjohtaja Lauri Ahonen on iloinen siitä, että asukkaat viihtyvät Jyrkkälässä hyvin. Asukkaiden mielipiteet otetaan huomioon päätöksenteossa ja asuinalueen tulevaisuuden suunnitelmissa jatkossakin.

– Haluamme aina aidosti kuunnella asukkaiden mielipiteitä ja antaa heille vaikutusmahdollisuuksia, Ahonen kertoo. – Olen ylpeä Jyrkkälän asukkaiden me-hengestä, alueen yhteisöllisyydestä ja siitä, että saan olla osa näin hienoa tarinaa. Jyrkkälänpolun kahdeksan oman työntekijän henkilökunta ansaitsee myös kiitoksen hyvästä työstä paremman asumisviihtyvyyden eteen. Meillä on erittäin kehityshakuinen ja tulosorientoitunut työkulttuuri, ja tämä näkyy varmasti asukkaille hymyinä asiakaspalvelussa ja muun muassa laadukkaana kiinteistöhoitona. Hyvä asumisviihtyvyys Jyrkkälässä on monen tekijän summa. Meillä toimiva resepti on ollut tiivis yhteistyö asukastoimikunnan, asukkaiden ja yhteiskäyttötiloissamme toimivien kolmannen sektorin toimijoiden välillä.

Jyrkkälän alueen valttikortteja Turun vuokra-asuntomarkkinoilla ovat kohtuuhintaiset asunnot, hyvät palvelut, viihtyisä ympäristö ja hyvä sijainti. Kaupungin keskusta on vain 15 minuutin ajomatkan päässä ja tärkeimmät palvelut ovat lähellä. Kylämäinen asuinalue houkuttelee uusia asukkaita yhteisöllisellä tunnelmalla ja asumisen vaivattomuudella.

Katso vapaat asunnot täältä »